Header Louis Mathieu website
Sieraden

Sieraden

Bij ons kunt u bestaande sieraden vinden, maar we zijn gespecialiseerd in sieraden die we voor u op maat ontwerpen en vervaardigen.

Ontwerpen
Taxaties
Trouwringen
Sieraden met diamanten
Gouden sieraden
Zilveren sieraden
Rouwsieraden


Ontwerpen

Onze specialiteit is het ontwerpen en vervaardigen van sieraden. Op deze manier heeft u een uniek sieraad. In overleg met u maken we een schets die we uitwerken tot een sieraad naar uw smaak.

Als u van te voren een proefmodel wil zien, kan dat gemaakt worden van was (wasmodel). U kunt natuurlijk ook uw eigen ontwerp tot een mooi sieraad laten vervaardigen. Tijdens het vervaardigingproces kunt u altijd over onze schouders mee komen kijken.

Naast een uniek ontwerp vinden we draagcomfort ook belangrijk. Het dragen van het sieraad blijft genieten.

Taxaties

Sieraden hebben een bepaalde waarde die op een zeker moment vast moeten worden gelegd voor de eigenaar of de verzekering. Wij taxeren de sieraden op hun economische waarde voor de verzekering en leggen dit vast in een taxatierapport. Het taxeren kan belangrijk zijn voor o.a. diefstal, brand, verlies of bij een erfenis.

Trouwringen

Een van onze specialiteiten is het ontwerpen en vervaardigen van trouwringen. Trouwen is voor veel stellen het belangrijkste moment in hun leven. Een trouwring vormt een herinnering aan de mooie dag en het teken voor de trouw aan elkaar. Het is een persoonlijk sieraad dat we samen met u ontwerpen.

TrouwringenTrouwringen
[Klik op de afbeelding voor een grotere versie]

Sieraden met diamanten

Uw sieraad kan met één of meer diamanten een extra bijzondere uitstraling krijgen. Ook kunnen we uw diamanten verwerken in een nieuw sieraad.

In het ontwerp dat we voor u maken, kunnen we diamanten op verschillende manieren verwerken.

Ring met diamantOorhangers met diamant
[Klik op de afbeelding voor een grotere versie]

We geven u graag in een persoonlijk gesprek nog meer toelichting over de aanschaf of verwerking van een diamant in een speciaal sieraad.

Voor achtergrondinformatie verwijzen we u naar de pagina over diamant.

Gouden sieraden

Goud is een zacht, heldergeel, natuurlijk materiaal. Goud is van alle edele metalen het best te bewerken. Goud vergaat niet, het oxydeert niet en het behoudt zijn glans. Deze kenmerken symboliseren de band tussen twee mensen.

Omdat goud van nature een zacht metaal is, worden andere metalen zoals zilver, nikkel of koper bijgevoegd. Hierdoor ontstaan de zogenaamde goudlegeringen.

We ontwerpen gouden sieraden zelf na een eigen ontwerp. U kunt dus zelf meedenken over het sieraad naar uw wensen. We verkopen geelgouden en witgouden sieraden.

Gouden oorhangersGouden hanger
[Klik op de afbeelding voor een grotere versie]

Zilveren sieraden

Zilver is een zacht, wit natuurlijk materiaal dat niet vergaat of roest. Zilver is goedkoper dan goud.

Zilveren sieraden
[Klik op de afbeelding voor een grotere versie]

Rouwsieraden

Een sieraad kan een mooi aandenken zijn aan een overledene. Het sieraad kan vervaardigd worden van een bestaand sieraad van de overledene of geheel nieuw. Er zijn diverse mogelijkheden waarvan we hieronder een paar voorbeelden geven:

  • Een hanger met daarin een kleine hoeveelheid as. Het sieraad kan ontworpen worden met als basis iets wat aan de overledene doet denken, bijvoorbeeld zijn of haar hobby;
  • Een kleine urn eventueel met inscriptie;
  • Asring;
  • Een ring of hanger met een vingerafdruk;
  • Een sieraad waarin een haarlok kan worden bewaard;
  • Een gouden of zilveren plaatje met een gravure of inscriptie.

Voor meer informatie kunt u het beste bellen of mailen met ons. We helpen u graag.

Rouwsieraden Rouwsieraden
[Klik op de afbeelding voor een grotere versie]


- Lettergrootte +
 Bekijk onze Facebook pagina