Header Louis Mathieu website
Jubileum 30 jaar

Edelsmid Louis Mathieu bestaat 30 jaar

Met de opening in 1985 van zijn eigen bedrijf als designer-edelsmid-diamantair-juwelier in Haaren, gaat voor Louis Mathieu een jongensdroom in vervulling.


[Zaak in Haaren]

Zes jaar daarna opent Louis op 11 november 1991 zijn tweede zaak in Udenhout op de locatie waar deze ook nu nog gevestigd is. Sinds 2007 is het bedrijf in handen van Sabien, de dochter van Louis. Beide zijn ze gediplomeerd goudsmid, diamantair en taxateur. Het ontwerpen van sieraden is hun passie.

Samenspel van klant en ontwerper

In het begin steekt zijn vrouw Marianne een handje toe, en vanaf 1998 komt dochter Sabien in de zaak. Samen bouwen vader en dochter verder aan het bedrijf. Vanuit het hele land weten klanten de edelsmid in Udenhout te vinden, veelal met een speciale wens voor een ambachtelijk ontwerp van een sieraad. “Het uiteindelijke resultaat is een samenspel van klant en ontwerper”, aldus Sabien. “Meestal gaat het om nieuwe sieraden maar soms komen mensen ook met sieraden van overleden familieleden die we omsmelten tot een geheel nieuw sieraad of naar de wens van de klant op een bijzondere manier aanpassen. Het draagcomfort en de functionaliteit van een sieraad is erg belangrijk, daarna komt de vormgeving of het beeldaspect, maar de wens van de klant staat altijd centraal”.

Onderscheidingen

In de knusse, overzichtelijke ruimte is een kleine verkooptafel waar de klant ontvangen wordt en zijn wensen worden besproken. Verder is er een werkhoek met specialistische gereedschappen waar de sieraden worden gemaakt en er staan enkele vitrines met creaties van de edelsmid. Aan de wand geven oorkondes een overzicht van onderscheidingen die het bedrijf in haar 30-jarig bestaan zijn toegekend, één daarvan is een certificaat voor ’Beste edelsmid van Nederland in 2011’.

Veilig gevoel voor de klant

Het traject van ontwerp naar sieraad is bij Edelsmid Louis Mathieu niet meer dan 5 meter lang. In de zaak kan de klant over de schouder meekijken vanaf de schetstafel, via de werkbank tot de afwerking van het sieraad. “Alles wordt door ons zelf gemaakt in eigen atelier. Smelten, zetten en de volledige afwerking. Wij sturen niets op en dat is voor de klant een veilig gevoel”, aldus Louis. Van de vakschool uit Schoonhoven krijgen zij vaak stagiaires die zij begeleiden op hun weg tot vakbekwaam edelsmid. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt wel doordat het bedrijf in 2011 de prijs ‘Beste Leerbedrijf’ ten deel viel.

Diamanten rechtstreeks van diamantbeurs

Naast het ontwerpen van sieraden en de reparatie ervan, is Edelsmid Louis Mathieu ook het juiste adres voor de aankoop en verkoop van diamanten en sieraden, en horloges van diverse merken. Diamanten worden rechtstreeks op de diamantbeurs gekocht, zodoende kunnen die tegen een scherpe prijs geleverd worden. Ten behoeve van verzekering of voor het testament kunnen sieraden getaxeerd worden. Zowel Sabien als Louis is gediplomeerd taxateur. Ook kunnen horloges en sieraden gegraveerd worden.

- Lettergrootte +
 



Bekijk onze Facebook paginaBekijk onze Instagram pagina